söndag 14 februari 2010

Till resegarderoben.....

....på tisdag morgon lyfter planet mot värmen och det ska bli så skönt med en veckas sol . (Det blir mina döttrar och jag, plus min mamma. Herrarna i huset blir kvar hemma denna gång)
Skruttan lider visserligen inte brist på kläder inför resan, men jag var så sugen på att sy något av det vackra äppel & apelsin tyget som jag ropade in på Tradera.
Det tidigare testet var roligt att sy och Skruttan gillade den, så därför föll valet på samma modell. Tyget till nederdelen till tunikan är inköpt hos Stoff & Stil och överdelen till ärmarna kommer från lokala tygaffären. Spetsen som jag använt har jag sprättat av från en gardin.
Nä, nu ska jag gå och stryka och packa. För bilen går till svärmor i Uppsala redan imorgon eftermiddag, så vi slipper åka på natten.

16 kommentarer:

  1. vilken underbart fin klänning...

    SvaraRadera
  2. Var själv och nosade på det där tyget på Tradera...helt underbart!! Liknar servisen Pall som Stig Lindberg designade för Gustavsberg på 60-talet. Klänningen blev jättesöt...himla fina tyger ihop. Trevlig resa:)

    SvaraRadera
  3. Jättefin klänning med härliga tyger! Hoppas ni får en härlig semester och massor av varm sol! Jag týcker det var roligt att du ville vara med och tävla om garn hos mig!

    SvaraRadera
  4. Jätteläcker! jag håller själv på att försöka kombinera olika tyger och mönster, hoppas det blir romantiska/coola/snygga/unika tunikor o massor framöver. Du med flera inspirerar!

    SvaraRadera
  5. så fint! ni får ha en trevlig vecka, semestrerna behöver vi alla. tyget såg jag med, men ropade aldrig för börja att bli dyrt. jag gillar att du gör helt klar en inspirerat version som andas dig. alla bodde göra samma, kopior är inte fina, men mest tycker jag synd om folk som gör de och deras livlös kreativitet. detta gäller absolut inte till dig, men jag vet vad jag säger. njut av! ska ni till spanien?

    SvaraRadera
  6. Hei, så fin blogg du har. Har lyst til å kikke innom flere ganger her, så jeg har lagt meg til som følger :-)
    Klem Bjørg

    SvaraRadera
  7. Helena: Det här fina tyget har jag sedan tidigare i gult och orange, så jag blev jätteglad när jag såg det med rosa toner. Förutom priser så har jag ett annat dilemma när det gäller Tradera. Det är att jag har svårt att vara med och bjuda mot någon jag vet vem det är från bloggvärden.....

    Kafe: Jag har inte stickat på flera år så det är dax att ta tag i stickorna nu. Hoppas på lycka hos dig, annars är det garnbutiken nästa. För en mössa ska det i alla fall bli så småningom.

    Aleisa: Jag har inte varit i Spanien sen barnsben, är en "Greklands-nörd" enligt min arbetskollegor. Men där är det tyvärr inte tillräcklgt varmt så här års, så det blir Egypten. Har aldrig varit där tidigare så det blir en ny erfarenhet.

    SvaraRadera
  8. Vilken fin klänning! Underbara färger!

    SvaraRadera
  9. For en nydelig tunika! Så fin, den blir nok masse brukt i solen:)

    SvaraRadera
  10. Och folk säger att rött och rosa skär sig. Det är ju hur snyggt som helst.

    SvaraRadera
  11. Ha det så skönt i värmen och njut i massor :D

    SvaraRadera
  12. jag har samma problem som du har med tradera, ser jag en bekant buder jag absolut inte över, princip, men jag tycker det hjälper i min fall, annars köper jag alldlees för mycket. vad kul med egipten, jag vill följa med!ha det riktig kul! tänk att du reser utan mannen, LOL

    SvaraRadera
  13. vilka fina skjortklänningar du gjort...så underbara hoppas du fått njuta av solen ordentligt!

    SvaraRadera
  14. Jag blir så glad av den fina tunika, älskar den!

    //Lina

    SvaraRadera
  15. Aleisa: Det är inte första gången min kära sambo fått stanna hemma.... Vid två tillfällen har jag och mina döttrar själva åkt till Grekland. Det är kul å åka iväg som "tjej-maffia" och sen är det bara bra om man får längta lite efter varandra ibland.

    SvaraRadera