fredag 4 juni 2010

Småsyskon...

...vill oxå vara fina när det är skolavslutning.
Skruttan har uppmärksammat storasysters prat med kompisar om vad de ska ha på sig samt sett storebrors vita skjorta och lagt ihop två och två.

När jag sedan surfade runt bland hemsidor och bloggar satt Skruttan bredvid och såg en söt klänning med bokstäver. Den ville hon gärna ha, men eftersom jag kan sy själv kändes det lite onödigt att beställa just den hon såg + att jag ville ha andra färger på bokstäverna.
(Hon tycker det är jätteintressant med bokstäver just nu.)

Så igår kväll (läs natt) påbörjade jag projektet och nu blev jag precis klar. Efter lunch ska vi åka och titta på storebror och då ska hon ha den på sig :o)
Dvs om jag får av henne den så att den är ren då, för just nu vägrar hon......

Jag är dock lite osäker hur man får göra om man ser något snyggt som någon annan kommit på idéen till. Får man sy det själv, alltså inte till försäljning utan till eget bruk?
Tyget till klänningen är ett vitt påslakan från loppis och spetsen lika så. Tygerna till bokstäverna är bitar från klänningar jag sydde förra året (Stoff o Stil). För att få till applikationerna så bra som möjligt använder jag sånt där dubbelhäftande viselinliknande material och sen på baksidan stryker jag på "vad det nu heter" för bästa resultat.

Det här projektet var riktigt roligt och kan tänka mig att det blir liknande framöver då bokstäver är väldigt aktuellt här hemma just nu :o)

14 kommentarer:

 1. Åhhhhh, vad fin. Du syr bara så fina klänningar:) Hur får du så jämna och fina bokstäver?!

  SvaraRadera
 2. Gud så fin! Väldigt fint med de rutiga bokstäverna, det här var väldigt somrigt och härligt!

  SvaraRadera
 3. Helt underbar!!!! Och så HIMLA proffsig den ser ut. Gumman i den är dessutom minst lika söt som själva klänningen :-) :-)

  SvaraRadera
 4. Ur söt klänning på en lika söt liten tjej! Jag tycker att det är ok att sy lika som någon annan, iaf för eget bruk, men det kanske är en bra idé att länka till den man fått idéen ifrån? Sedan kan det ju vara svårt att veta riktigt vart man får sina idéer el inspriation ifrån. Kom jag på det själv eller har jag sett det på nått köpt plagg eller nån annanstans?

  SvaraRadera
 5. Du är så himla duktig och din tjej är precis som texten lyder SÅ söt i sin klänning.

  SvaraRadera
 6. Jättesöt! :-) Du gör så jämna bokstäver, helt otroligt perfekt! Hon är jättefin i sin nya vita klänning!

  SvaraRadera
 7. Lätt den finaste klänningen jag sett på länge, superfin! Jag resonerar så att det är schysst att säga att man tagit inspiration/gjort likadant som vem det nu är, men hantverket har du ju gjort själv och det ska du ha cred för!

  SvaraRadera
 8. Tack för alla kommentarer. Nu har jag länkat till just den specifika hemsidan där jag såg den söta klänningen :o)

  SvaraRadera
 9. jättesöt!
  jag tycker det är helt ok att inspireras av andra när man syr till sig själv men det är förstås schysst att länka.

  SvaraRadera
 10. Kanon söt klänning du e hlet otrolig på att sy.

  SvaraRadera
 11. Nämen, åh, så SÖT!
  Bokstäver är så fina tycker jag, som spännande bilder som man kan sätta ihop för att få mening med saker och ting. Verkligen en superkul idé.

  SvaraRadera
 12. Totally stable kallas det som jag styrker fast på baksidan....

  SvaraRadera