lördag 31 juli 2010

Ingen sockerbagare.....

...men chokladkaksbagare :o)


Vi har bakat och fikat var och varannan dag på sistone.


Vi har fått en hel del hallon i år och Skruttan plockar och plockar och plockar.
Bara vädret blir bättre så ska vi ut i skogen och plocka blåbär så vi kan göra lite blåbärspaj :o) och kanske frysa in lite för vintern.

Jag hittade förresten ett supergott recept med jordgubbar och hallon som vi bakade härom dagen.

Symaskinen får stå och samla damm några dagar till....

9 kommentarer:

 1. Här går maskinerna så dom nästan brinner men inget bakas. Borde kanske vara lite mer balans.. =o)) Mera bakning hemma hos mig med andra ord! Imorgon ska det iofs bakas, en grymt god kladdkaka med after eight i och ovanpå. Det är fullständigt sagolik!!

  SvaraRadera
 2. Såå gott! Detta kan jag inte, måste erkänna, man är inte duktig på allt!

  SvaraRadera
 3. Mmm ser gott ut! Vi var ute och plockade blåbär förra helgen men det fanns inte alls mycket här. Orkade bara plocka så det räckte till en blåbärspaj, får väl ge mig ut och försöka få ihop lite till när det blir bättre väder.

  SvaraRadera
 4. Mmmmmums!!! Choklad och hallon är ju en oslagbar kombo:) Själv har jag gjort röda vinbärspaj...inte helt dumt det heller;)

  SvaraRadera
 5. Åh, så gott!
  Hm, fast den gånga våren satte sig runt baken på mig... min dotter gjorde en bakbok som projektarbete i skolan. Gissa vilka som fick vara testpatrull?
  Just nu måste jag låta bli... fast titta kan jag ju :).

  SvaraRadera
 6. Hallon, choklad och grädde, kan det bli så mycket bättre....?! Döttrarna bakar gärna, men mamman försöker låta bli. Yngsta dottern sa en dag, att "mamma, det är så mjukt och gott att ligga med huvudet på din mage". Snällt menat, men inte så himla kul att höra..... Så, kakor går bort, tänkte att " en slät kopp kaffe" ska bli min nya favorit.... suck!

  SvaraRadera
 7. Åhh så gott det ser ut! Senaste veckan har det varit mycket semesterfika, det är ju både mysigt och gott!!

  SvaraRadera
 8. Jag har så otroligt dålig karaktär så jag kan bara inte bara låta bli att mumsa i mig allt gott. Jag borde oxå ta det lite lugnt för även jag har en mjuk mage enligt Skruttan....
  "Fika-kärring" kallar mig svägerska mig med glimten i ögat ;o)

  SvaraRadera
 9. Mmmm, detta blev man ju väldigt sugen på :D.

  SvaraRadera