Den blev lite knäckig och god = det är inte mycket kvar.
Servera den ljummen med lite vispad grädde.
Servera den ljummen med lite vispad grädde.
Botten
150 g | smör |
---|---|
3 dl | vetemjöl |
1,5 dl | strösocker |
1 tsk | bakpulver |
Fyllning
2 dl | crème fraiche |
---|---|
1 st | stort ägg |
1,5 dl | strösocker (Jag tog rörsocker istället) |
1,5 tsk | vaniljsocker |
2 dl | rabarber, ansad i tärningar |
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, socker och bakpulveroch blanda ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ner i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjöl, socker och bakpulveroch blanda ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform (ca 26 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.
3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen och häll ner i det förgräddade pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min.
Servera pajen ljummen eller kall med vispad grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar