fredag 26 mars 2010

Ett ufo till

Jag är jättesugen att slänga mig över något av de nya tygerna, men jag tänkte försöka beta av lite av mina ufon i min IKEA-kasse först.

Ett secondhandtyg som varit en gardinluft en gång i tiden. Numera tunika med knäppning bak.

Det är många som brukar tipsa sina "medsystrar" och denna gång tänkte jag bara passa på och visa hur jag brukar göra med kantband i t ex ärmhål.
Jag mäter vidden och sedan lägger jag till sömsmån.
Sedan viker jag ner kanterna på överdelen som ska vara på rätan.
Sedan placerar jag bara snedslån och viker ner....
........och nålar.


Sedan kommer en bild med anledning av tidigare inlägg, gällande mina fynd av grytlappar, som jag tänkt använda till lite av varje.

5 kommentarer:

 1. Nämen åh, nämen åhhh... det där orange rostyget vill jag ha en stor (öh, jag är bara 1,58) tunika av. Vilka roliga fynd av virkade saker. Jag gillar virkat men är inte kompis med mer än luftmaskor och så´n där virkning jag lärde mig i mellanstadiet.
  Fast idag har jag fyndat 2 Bruno Mattssonliknande fåtöljer i böjträ och sadeljord när jag letade tyg på en ny loppis. 1000:- för båda... nu åker de förhatliga IKEA-fåtöljerna all världens väg!

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt rosentyg! Tack för sytipset, det ska jag prova :-)

  SvaraRadera
 3. Tusen tack för tipset!!!!!! Tänk hur olika man gör saker. Jag tar den lätta vägen och syr ärmhålskantningen före sidsömen (kanske inte lika snyggt men så gör jag).

  Härlig klänning!!!! Och vilka kul virkade saker att använda till både det ena och det andra.

  Läste ditt inlägg vännen!!!! Tusen tack igen för din givmildhet! Jag blir så himla glad av det ska du veta! Stor kram och ha supertrevlig helg på dig!!!

  SvaraRadera
 4. Supert rosestoff! Oioioi. Og takk for kantebånd-trikset. Syns alltid det blir irriterende med de "klumpene" når skøten overlapper. Perfekt.

  SvaraRadera
 5. Vilken jättehärlig tunika och vilket bra tips!

  SvaraRadera