måndag 1 mars 2010

Vuxentunika

Det har varit roligt att sy skruttans modell, så jag hade en idé om att även försöka göra en till mig. Hade ett gammalt mönster från 70-talet som grund och har ändrat lite här och där. Om jag ska göra en till så måste jag ändra lite till....
Tygerna är loppistyger, förutom klövertyget som jag ropat in på Tradera någon gång i tiden.

Jag har även kommit fram till varför jag tycker om gamla tyger. De är lättstrukna, å så är de snygga förstås! Inför resan så stod jag och strök och strök och strök. (Tilläggas kan att jag inte är särskilt förtjust i att stryka. Vilket min sambo kan intyga. Jag har inte strukit en skjorta åt honom på 10 år.) De klänningar som jag sytt av nya tyger fick jag stå och nöta på hur länge som helst och retrotygs klänningarna stryktes snabbt :o)

9 kommentarer:

 1. Åhhhh vad skönt att jag inte är ensam!!! Hatar att stryka...befattar mig inte ens med det! Tror att det sitter i sen jag var au-pair i London för 15 år sen, när jag var tvungen att stryka familjens dubbelsängslakan och påslakan...det var ett evighetsjobb som aldrig blev bra och som jag fick backning på varenda gång. Vad kul att du gjort samma modell till dig själv. Den är verkligen jättefin! Tunika är ett himla bra plagg. Tygerna är jättefina ihop:)

  SvaraRadera
 2. du ska veta att detta är det jag gillar mest av dig, men alla andra var otroliga fina. Högsta MVG från mig, vad den är söt! vilka tyger, jag vill smygga mig inn din tygskåp, det måste vara fullt med godisar. kram!

  SvaraRadera
 3. supersnygg. Lika cool tyg combo som vanligt =)

  SvaraRadera
 4. Toppenfin tunika! Ljuvliga tyger. Kul att det dyker upp mer och mer vuxenkläder ute i bloggarna :-)

  SvaraRadera
 5. Så fin!! Herlige stoffer og nydelig modell:)

  SvaraRadera
 6. jättesnyggt!!! en till som avskyr att stryka.....

  SvaraRadera
 7. Vad fin, vilken söt modell!!!

  SvaraRadera
 8. Åh, vilka fina tunikor du syr i härliga tyger!

  SvaraRadera