fredag 14 maj 2010

Det bidde bakning istället....

Jahapp, vad hittar man på när symaskinen havererat och regnet öser ner och man tagit ut en semesterdag. Bakar förstås! (Skulle väl i och för sig behövt städa, men det är inte lika roligt)
Skämt och sido, skruttan och jag hade planerat att ha"klippverkstad" och bakdag. Så idag har det rullats dubbelsats negerbollar och bakats en massa bullar. Tre olika, så att det passar alla smaker i huset. De vanliga med kanel och så några med mandelmassa och sist men inte minst, bullar med "glurr". (Uttrycket kommer nog från boken med morfar prosten. Har ni inte läst dessa med era barn så rekommenderar jag det. Jag skrattade minst lika mycket som mina barn.)

Igår kladdades det oxå i köket. Skruttans farfar fyllde 81 år och då måste man ha tårta enligt henne. Så det bakades och fixades, å det var väldans viktigt att det var en röd ros och grönt "lock". Fast när det kom till kritan så var det ju godast med smeten till tårtbottnarna och marsipanen förstås. För nog såg hon till att få den röda rosen fast hon inte var födelsedagsbarnet.
Ha en trevlig helg allihopa!
Ska se om jag får låna en symaskin i helgen så jag får undan det som ligger halvklart.....

5 kommentarer:

 1. Ser ut som du haft en rolig dag trots att symaskinen är trasig! Prinsesstårtan ser ju ut som om en konditor gjort den! Imorgon skall vi också äta princesstårta men den har vi beställt för enkelheten skull... :-)

  SvaraRadera
 2. Så gott det ser ut! Gjorde prinsesstårta när sonen fyllde år i mars, kommer aldrig mer att köpa. :) Snyggt med stjärnorna, måste komma ihåg det till nästa gång!

  SvaraRadera
 3. va gott det ser ut!! Får nästan lust att baka lite här också.

  SvaraRadera
 4. Mmm så smarrig tårta. Älskar prinsess-tårta!

  SvaraRadera