lördag 29 maj 2010

Tillbaka (i tiden)

Den här helgen är det åter dax för årets medeltidsmarknad. Eftersom vi varit på semester hade jag inte hunnit sy klart skruttans klänning. Så det var bara att ställa klockan och gå upp tidigt i morse.
Vitt linnetyg och band från förra årets marknad. Sedan sådana där "hyskor" som man har på norska tröjor.

Det var fullt med aktiviteter och här sitter mina sötnosar och lyssnar hur man gjorde en särskild sorts flätning. Sedan var det bara att sätta igång med de röda och svarta trådarna.
En nöjd skrutt dansar fram framför riddarna.
Tyger och band har inhandlats så att mina andra skrutt ev kan ha nästa år. Hon har inte riktigt bestämt sig om hon vill ha det eller ej. Det kanske är lite som min sambo säger - Är det du eller barnen som ser mest ser fram emot Medeltidsmarknaden. Själv skulle jag kunna vara där varenda dag, avslappnat och roligt musik och massor med trevliga människor med glimten i ögat.

Någon som var lite kul var att jag träffade en bloggis. "Synörd" som man är tittade jag lite extra på en gosses keps. Jag kände igen namnet och det visade sig vara Mood.

2 kommentarer:

  1. Haha, ja det var kul att ses idag, hade ingen aning om att du var från närområdet :) Nästa år ska jag också vara duktig och ekipera min son med lite mer medeltidsinspirerade kläder än en spidermankepa ;)
    /Sandra (mood)

    SvaraRadera
  2. Kul med marknad! Jättefin klänning!

    SvaraRadera